Tietoa meistä ja kirjan synnystä

Ihmiset ansaitsevat enemmän

Kun julkisuudessa puhutaan teknologiasta, teemat ovat usein suuria ja käsitteet abstrakteja.

Puhutaan digitalisaatiosta, tekoälystä ja esineiden internetistä. Keskustellaan tuottavuuden parantamisesta, automatisoinnista tai resurssiviisaudesta. 

Me emme halunneet tehdä niin.
Me halusimme antaa äänen ihmisille.

Siksi me haastattelimme kirjaamme varten yli sataa ihmistä Yhdysvalloissa, Iso-Britanniassa, Vietnamissa ja Suomessa. Kyselimme heiltä muun muassa ystävyys- ja perhesuhteista, internetin ja älypuhelinten käytöstä sekä suhteista naapureihin. Halusimme tietää, miten arjen osaksi tulleet laitteet ja koneet olivat muuttaneet heidän sosiaalisia suhteitaan.

Tarinoita tuli paljon. Ne tarjosivat meille runsaan
aineiston, josta ammentaa kirjaamme. 

Samalla ne synnyttivät meissä varmuuden, että ihmiset tarvitsevat sosiaalisten suhteidensa rytmiin ja vaatimuksiin paremmin soveltuvaa tekologiaa. 

Sen vuoksi me kirjoitimme tämän kirjan.

Lyhyesti kirjoittajista


Kirsi Hantula on työskennellyt media-alalla toimittajana ja  viestintätehtävissä vuodesta 2001 lähtien. Nykyisin hän toimii yritysvastuupäällikkönä.

Hänellä on kaksi ylempää korkeakoulututkintoa kulttuurin ja median alalta.

Kirsi muistaa yhä parhaan lapsuusystävänsä kodin lankapuhelimen numeron 30 vuoden takaa, mutta ei tiedä oman miehensä kännykkänumeroa.


Oskar Korkman työskenteli Nokialla ja Microsoftilla asiakasymmärryksestä vastaavana asiantuntijana ja johtajana yhteensä seitsemän vuoden ajan. Neljä vuotta sitten hän perusti oman yrityksen, joka auttaa firmoja kasvamaan vastuullisella tavalla.

Oskar on markkinoinnin tohtori.

Oskarin haaveena on opiskella japanilaista puunveistoa vastapainoksi PowerPointeille, mutta vielä sille ei ole löytynyt aikaa.


Yhteystiedot

ALICE LABS PUBLISHING

Sähköposti: info@alice-labs.com

Puhelin: 045-670 5523